نمایش
در حال ثبت رای
بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول یک گزارش مربوط به این داده ساختاریافته است که در قسمت Enhancement قرار دارد. در این قسمت میتوانید ارورهایی که ممکن است برای فیلدهای جستجوی Sitelinks سایت شما رخ دهند، مانند خطا در درج کد اسکیما یا ناقص بودن آن را مشاهده کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به این نتیجه غنی صفحه SERP و گزارش آن در سرچ کنسول بپردازیم.
Sitelinks searchbox چیست؟
Sitelinks searchbox چیست؟ حتما برای شما هم پیش آمده است که با جستجوی عباراتی مانند “آپارات”، “pinterest” و غیره، باکس جستجویی را در لینکهای رتبه اول مشاهده کردهاید که میتوانستید با جستجو در آن، تمامی محتواهای مرتبط را مجددا و صرفا از همان سایت در نتایج SERP گوگل مشاهده کنید.
گوگل در معرفی این قابلیت چنین تعریفی را ارائه داده است که به شرح زیر میباشد:
“Sitelinks searchbox یا کادر جستجوی پیوندهای سایت یک راه حل سریع برای کسانی است که سایت یا برنامه شما را مستقیما در گوگل سرچ میکنند. این باکس جستجو میتواند به صورت لحظهای پیشنهادات و سایر ویژگیها را در زمان واقعی اجرا نماید.”
این ویژگی مزیتهای مختلفی دارد که از آن جمله میتواند به جذابتر شدن لینک سایت شما در صفحه SERP و نیز جستجوی راحتتر در میان تمام مطالب سایت شما که تجربه کاربری بهتری ایجاد خواهد کرد.
نکته: به این موضوع توجه کنید که نشان دادن یا ندادن این فیلدهای جستجو تماما به عهده موتور جستجوی گوگل است. با این حال شما میتوانید با اضافه کردن این طرحواره امکان نمایش آن را برای سایت خود داشته باشید. شما میتوانید از دستورالعملی که گوگل برای این داده ساختاریافته ارائه کرده است نیز استفاده کنید.
نحوه اضافه کردن Sitelinks searchbox چیست؟
بد نیست قبل از آشنایی با بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول با نحوه اضافه کردن این داده ساختار یافته نیز آشنا شویم. گوگل توصیه میکند این فیچر را فقط در صفحه اصلی خود اضافه نمایید. برای اضافه کردن این قابلیت میتوان روشهای مختلفی را بیان کرد که در ادامه ۳ روز پرکاربرد را بیان میکنیم:
- استفاده از افزونه رنک مث: کسانی که از افزونه RankMath استفاده میکنند، میتوانند با اضافه کردن قطعه کد زیر به فایل function.php یا rank-math.php این قابلیت را به سایت خود اضافه کنند.
/**
* Filter to enable/disable SearchAction JSON-LD data
*/
add_filter( ‘rank_math/json_ld/disable_search’, ‘__return_false’ );
- استفاده از افزونه Yoast SEO: طبق گفته وب سایت سازنده، در صورتی که افزونه را نصب کنید، خود به خود کدهای مربوط به Sitelinks Searchbox به سایت شما اضافه میشود.
- اضافه کردن با کد: کافیست قطعه کد زیر را به صفحه اصلی سایت خود اضافه کنید. به جای example.com، آدرس سایت خود را وارد نمایید.
“potentialAction”: {
“@type”: “SearchAction”,
“target”: “https://query.example-petstore.com/search?q={search_term_string}”,
“query-input”: “required name=search_term_string”}
}
نکته مهم: در صورتی که این فیچر به سایت شما اضافه شده و توسط گوگل شناسایی شود، گزینهای به نام Sitelinks searchbox به پنل سرچ کنسول اضافه میشود. با این حال اگر با جستجوی نام برند خود این فیلد جستجو را در صفحه SERP مشاهده نکردید، علت آن عدم ایندکس صفحه، عدم وجود نوار جستجو در سایت یا مهمتر از همه عدم وجود ترافیک خوب برای سایت است.
شما میتوانید برای آشنایی با انواع دادههای ساختار یافته و روشهای اضافه کردن آن، نگاهی به مطالب مقاله آموزش سئو بیندازید.
آشنایی با ابزار Sitelinks searchbox در سرچ کنسول
در صورتی که این فیچر را به سایت خود اضافه کنید، در پنل سرچ کنسول گوگل گزینهای به نام Sitelinks searchbox در بخش Enhancements اضافه میشود. به طور کلی Enhancements محلی برای نمایش گزارشهای حاصل از دادههای ساختار یافته سایت شما میباشد. حال میتوانید با کلیک روی این گزینه، امکان مشاهده قسمتهای مختلف آن را داشته باشید که در ادامه راجع به آن توضیح میدهیم.
بخشهای مختلف Sitelinks searchbox در سرچ کنسول کدامند؟
همانطور که در تصویر بالا هم مشاهده کردید، دو بخش کلی برای گزارش Sitelinks searchbox وجود دارد.
نمودار Sitelinks searchbox
قسمت اول نمودارهایی است که نشان دهنده صفحات با کدهای سالم و نامعتبر است که عبارتند از:
- Valid: صفحاتی که کد اسکیمای مربوط به Sitelinks Searchbox به درستی در آنها درج شده است و در حالت عادی با سرچ آنها این فیلد بدون مشکل باید نمایش داده شود.
- Invalid: مربوط به صفحاتی است که کد اسکیمای Sitelinks Searchbox به درستی به آنها اضافه نشده است و به همین خاطر این نتیجه غنی نمایش داده نمیشود.
همانند گزارش آموزش بخش review snippets که این داده ساختاریافته هم در Enhancement سرچ کنسول قرار دارد، بازه زمانی در نمودار نزدیک به ۳ ماه را دربر میگیرد.
View data about items
همچنین یک گزینه دیگر در این قسمت وجود دارد که میتوانید با کلیک روی آن، URLهایی که بدون مشکل خاصی دارای این داده ساختار یافته هستند را مشاهده کنید. توجه کنید که در قسمت Example تنها چند صد مورد از این URLها مشاهده میشوند و ممکن است در سایتهای بزرگ با تعداد صفحات بیشتر از ۱۰۰۰ عدد، همه آنها نمایش داده نشود.
استفاده از این نوع داده ساختار یافته غالبا برای سایتهای محتوا و مالتی مدیا محور رایجتر است. اگر وب سایت شما یک سایت فروشگاهی است، پیشنهاد میکنیم از مرچنت لیستینگ و نتایج غنی مرتبط به Productها استفاده کنید که در آموزش بخش shopping به آن اشاره کردهایم.
جدول گزارش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول
در قسمت دوم از بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول، میتوانید ۲ جدول را مشاهده کنید که معمولا کمتر پیش میآید که چنین جداولی نمایش داده شوند. اگر از پلاگینهای سئو استفاده کنید، کدهای Sitelinks searchbox بدون مشکل درج شده و این قسمت خالی خواهد بود.
Why items are invalid
در این قسمت ایراداتی که ممکن است در درج اسکیما کدها و یا کدنویسی و سایر رویدادهایی که مانع از دسترسی رباتها به کد موردنظر میشوند، نمایش داده میشود.
Improve item appearance
در این قسمت هشدارهایی ارائه میشود که میتوانید برای بهبود کد درج شده به آنها بپردازید. توجه کنید که این مشکلات منجر به عدم درج این فیچر اسنیپتها در SERP نشده و پیشنهاد میشود آنها را برطرف کنید.
کمتر پیش میآید که این بخشها را مشاهده کنید. در صورتی که ارور خاصی وجود نداشته باشد، با عبارت “Good Job!” مواجه خواهید شد.
راهنمای رفع مشکلات مربوط به Sitelinks searchbox سرچ کنسول
به طور کلی روشی که برای حل مشکلات بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول پیشنهاد میشود به شرح زیر است:
- ابتدا به بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول مراجعه کرده و ایرادات را مشاهده کنید.
- حال بر روی هر ردیف مشکل کلیک کرده و تلاش کنید تا اروری که مطرح شده است را برطرف کنید. شما میتوانید با کلیک روی آیکون “ذره بین”، وقتی که اشارهگر موس را روی آن میآورید، وارد صفحه شده و جزئیات بیشتری را مشاهده نمایید.
- حال باید برای اطمینان از رفع مشکل، LIVE TEST URL را اجرا کنید که در قسمت بالا سمت راست قابل مشاهده است.
نکته: همچنین شما میتوانید با انتخاب گزینه “Learn More” که بارها در آموزش سرچ کنسول و معرفی بخشهای مختلف آن گفتیم، جزئیات و دستورالعملهای گوگل را برای آن مطالعه کنید. اگر با این قسمتها آشنایی ندارید، حتما مقاله آموزش سرچ کنسول را مطالعه کنید.
- در اقدام نهایی با رفع مشکل، روی گزینه Validate Fix کلیک میکنیم که منجر میشود تا رباتهای گوگل مجددا برای بررسی صفحه در روزهای آتی به سایت شما وارد شوند.
پرسشهای متداول کاربران در مورد بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول
برخی از پرسشهای متداولی که ممکن است شما کاربران راجع به آموزش بخش Sitelinks searchbox در سرچ کنسول داشته باشید عبارتند از:
برای بررسی مشکلات مربوط به دادههای ساختار یافته از چه ابزاری استفاده کنیم؟
برای این کار میتوان از ابزار URL Inspection استفاده کرد.
مشکل را رفع کرده و درخواست ایندکس صفحه را کردهام اما ارور همچنان نشان داده میشود. علت چیست؟
یکی از مهمترین عللی که کمتر کسی به آن توجه میکند، عدم خالی کردن کش صفحه است. پس از اعمال تغییرات، میبایست کش آن صفحه را پاک کرده و URL را مجددا در سرچ کنسول ثبت کنید.