تهران ، ولیعصر
021-987654
آموزش Product snippets سرچ کنسول (تصویری)

آموزش Product snippets سرچ کنسول (تصویری)

آنچه در این مطلب می‌خوانید:
نمایش
امتیاز ۰ از ۵ – ۰ رای

spinner
در حال ثبت رای

آموزش Product snippets سرچ کنسول برای تشخیص و رفع مشکلات مربوط به این مدل داده‌های ساختار یافته‌ بسیار مهم است. این نوع ریچ ریزالت‌ها که از طریق درج میکرودیتاها با اضافه کردن تگ یا کدهای JSON-DL به صفحات مرتبط به محصول قابل مشاهده خواهند بود، ممکن است با ارورهایی همراه باشند. این ارورها عمدتا به علت عدم درج کامل کد یا اشتباه در آن ایجاد می‌شوند که می‌توانید لیستی از این مشکلات را در بخش Product Snippets سرچ کنسول مشاهده کنید.

در ادامه به بررسی کامل این بخش می‌پردازیم و شما را با جدول‌ها و گزارشات آن آشنا خواهیم کرد. سپس لیستی از مهم‌ترین ارورها و هشدارهای Product Snippets را در انتهای مطلب مرور خواهیم کرد.

 

ثبت نام در دوره

منظور از Product snippets چیست؟

تفاوت میان Product Snippets و Merchant Listings

 

Product Snippets یا قطعات محصول، شکل غنی‌تری از نتایج جستجو هستند که به صورت مواردی اضافه‌تر از متن و پیوند نمایش داده می‌شوند. شما می‌توانید از آنها برای توصیف بیشتر محصول یا نمایش نقد و برررسی آن استفاده کنید. معمولا این نوع داده‌ها به شکل امتیاز، نقد و بررسی‌ها، سیاست‌های حمل و نقل و بازگشت، قیمت و موجودی کالا در صفحه SERP قابل مشاهده هستند که در ادامه تصویری از آن را مشاهده می‌کنید.

نکته: بسیاری از افراد Product Snippetها (جزئیات محصول) را با Merchant Listings (لیست محصولات) اشتباه می‌گیرند. به این نکته توجه کنید که Merchant Listings، لیست محصولات شما است که اگر آنها را در Google Merchant Center ثبت کرده باشید، در شبکه محصولات صفحه SERP نمایش داده می‌شود. اما Product Snippets شامل جزئیات محصول است که می‌توانید آنها را با اعمال اسکیما کدهای Product ایجاد کرده و معمولا زیر پیوند در صفحه SERP نمایش داده می‌شوند. شما می‌توانید با مشاهده تصویر زیر، به صورت واضح تفاوت ظاهری هردو را مشاهده کنید:

نکته: Merchant Listings تنها شامل صفحه محصولی است که خریدار از آن صفحه کالا را تهیه می‌کند. اما Product Snippets شامل نوع داده ساختار یافته است که در ۳ نوع صفحه به کار گرفته می‌شود. صفحه محصول، صفحه نقد و بررسی آن و یا صفحه‌ای که اطلاعاتی را از سایت‌های مختلف راجع به کالا جمع آوری و منتشر کرده است.

اِعمال Product Snippetsها و پیاده سازی این میکرودیتاها به ۲ روش انجام می‌شود. اولین متد در قالب اضافه کردن مجموعه‌ای تگ به کد HTML صفحه موردنظر است. روش دوم استفاده از کدهای JSON-LD (JavaScript Object Notation for Linked Data) می‌باشد که با تگ اسکریپت به کدهای صفحه اضافه می‌شوند. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر در مورد قطعات غنی (Rich Snippets) و نحوه درج آنها را در صفحه آموزش سئو مطالعه کنید.

آموزش Product snippets سرچ کنسول

بخش Product Snippets سرچ کنسول

 

اگر وب سایت فروشگاهی دارید که کالاهایی را در آن ثبت کرده‌اید یا سایت شما به نقد و بررسی محصولات می‌پردازد، صفحه سرچ کنسول در منوی سمت چپ خود دارای بخشی به نام “Shopping Report” خواهد بود. اگر با این بخش آشنایی ندارید، در مقاله آموزش بخش Shopping سرچ کنسول به طور کامل آن را معرفی کرده‌ایم.

در این قسمت ۳ گزینه وجود دارد که یکی از آنها مربوط به Product Snippets است. این گزینه گزارشی از مشکلاتی که ممکن است در داده‌های ساختار یافته Product Snippetها ایجاد شده باشند، ارائه می‌کند. معمولا بسیاری از وبمسترهای مبتدی در این قسمت ایرادات بسیاری را مشاهده خواهند کرد؛ چراکه structured data آنها:

  • به طور کامل ثبت نشده است.
  • اشتباهاتی در کد درج شده وجود دارند.
  •  

آشنایی با بخش‌های Product Snippets در سرچ کنسول

شما کاربران می‌توانید با ورود به سرچ کنسول گوگل خود، از منوی سمت چپ و در قسمت Shopping بر روی گزینه Product Snippets کلیک کنید. سپس صفحه‌ای را مشاهده خواهید کرد که شامل یکسری نمودارها و جدول‌ها است که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

نمودار ابزار Product snippets سرچ کنسول

معرفی بخش های Product Snippet

 

اولین قسمتی که در بخش Product snippets در سرچ کنسول مشاهده می‌کنید، نموداری از صفحات با نشانه‌ گذاری‌های مربوط به این ریچ ریزالت است که در ۲ کتگوری تقسیم شده‌اند:

  • Valid: صفحاتی که نشانه گذاری برای Product Snippetها در آن به درستی تنظیم شده‌اند.
  • Invalid: صفحاتی که نشانه گذاری Product Snippetها  در آنها با یکسری ارور همراه است.

گوگل برای تشخیص چنین صفحاتی از ابزار Rich Result Test tool استفاده کرده است که مشکلات مربوط به rich resultsها در صفحه موردنظر شما را نشان می‌دهد.

۲ قسمت دیگری که در این بخش قرار داده شده‌اند عبارتند از:

Impressions

شما می‌توانید با فعال کردن این گزینه در آموزش Product snippets سرچ کنسول، تعداد دفعاتی که Product Snippetها در نتایج جستجو نمایش داده شده‌اند را مشاهده کنید. با توجه به جدول گزارش‌ها که به صورت روزانه قابل تفکیک است، می‌توانید مقدار ایمپرشن صفحات را در هر روزی از ایام اخیر مشاهده کنید.

View data about valid items

در این قسمت اطلاعاتی از تمامی صفحاتی که بدون مشکل در سایت شما وجود دارند ارائه می‌شود.

جدول ها در بخش Product snippets در سرچ کنسول

جدول ها در بخش Product snippets در سرچ کنسول

 

در امتداد این صفحه، دو بخش مهم دیده می‌شود که اگر سایت شما دارای اشکالاتی در درج Product Snippetها باشد، می‌توانید آنها را مشاهده کنید. هرکدام از این موارد عبارتند از:

Why items are invalid

زمانی که صفحاتی از سایت شما دارای ارورهایی باشد، لیستی از مشکلات در این قسمت ارائه می‌شود که می‌توانید به تفکیک نوع ارور آنها را مشاهده کنید. به عنوان مثال ممکن است با اروری به نام “Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” should be specified” مواجه شوید. این ارور بیان می‌کند که باید یکی از فیلدهای گفته شده (یا بیشتر) تعریف شده و مقدار دهی شوند تا داده ساختار یافته واجد شرایط نمایش به عنوان یک ریچ ریزالت باشد.

نکته: به این موضوع در آموزش Product snippets سرچ کنسول توجه کنید که برخی فیلد‌ها برای اسکیما Product، از نظر سایت Schema.org اختیاری هستند اما گوگل تدابیر سخت گیرانه‌تری دارد. به همین خاطر مهم است که همواره فیلد ویژگی (Property) اسکیما کدهای محصول را به صورت کامل پر کنید.

Improve item appearance

در این قسمت آیتم‌هایی به شما نمایش داده می‌شوند که مشکلی را در نمایش به عنوان یک ریچ ریزالت برای صفحه محصول در SERP ایجاد نخواهند کرد. با این حال شما می‌توانید آنها را برای کوئری‌های بیشتر و مرتبط‌تری همچنان بهینه‌تر کنید.

به عنوان مثال در ادامه این بخش از آموزش Product snippets سرچ کنسول می‌توان به هشدار “Missing field “aggregateRating” اشاره نمود که در ادامه هم توضیح می‌دهیم. این هشدار اشاره به عدم درج aggregateRating دارد. توجه کنید که aggregateRating یک Property است که میانگین امتیاز شما را براساس رتبه بندی‌ها یا بررسی‌های متعدد نمایش می‌دهد. شما می‌توانید با اضافه کردن عبارت زیر، این مشکل را برطرف کنید:

“aggregateRating”: {
        “@type”: “AggregateRating”,
        “ratingValue”: “۸۸”,
        “bestRating”: “۱۰۰”,
        “ratingCount”: “۲۰”
      },

شما کاربران می‌توانید برای آشنایی با قسمت‌های دیگر این پلتفرم، نگاهی به مقاله آموزش سرچ کنسول داشته باشید.

آشنایی با لیست خطاها در گزارش Product snippets در سرچ کنسول

همانطور که در آغاز آموزش Product snippets سرچ کنسول بیان کردیم، می‌خواهیم ارورهای این بخش را به صورت اجمالی به شما معرفی کنیم که عبارتند از:

هشدار Missing field “”priceValidUntil”” (in “”offers””) در بخش Shopping سرچ کنسول

Missing field priceValidUntil (in offers)

 

این مورد یک هشدار است. زمانی که یک offer یا پیشنهاد مانند تخفیف را بر روی فروش محصولات خود تعریف می‌کنیم، لازم است مدت زمان اعتبار آن تخفیف را نیز مشخص کنید. در این حالت باید مقدار “priceValidUntil” در ویژگی “offer” تعریف شود. مقداردهی با فرمت زیر انجام می‌شود:

JSON-LDMicroData
“priceValidUntil”: “۲۰۲۰-۱۱-۲۰”

 

هشدار Invalid ISO 4217 currency code (in “”offers””) در بخش Shopping سرچ کنسول

Invalid ISO 4217 currency code (in offers)

 

واحدهای پولی کشورهای مختلف تحت استانداردی به نام ایزو ۴۲۱۷ برای گوگل تعریف شده‌اند. به عنوان مثال این واحد پولی برای ایران ریال یا IRR است. ممکن است واحد پولی که شما درنظر گرفته‌اید به تومان باشد. در این حالت می‌توان انتظار مشاهده این ارور را داشت.

این اشکال در صورتی که برای اسکیمای محصول یا Product نیست، مشکلی نداشته و می‌توانید آن را نادیده بگیرید. برای رفع این مشکل کافیست مقدار pricecurrency را مطابق با ایزو ۴۲۱۷ تعریف کنید.

JSON-LDMicroData
“priceCurrency”: “USD”

نکته: در آموزش Product snippets سرچ کنسول و این مشکل، ممکن است برخی از کاربران با تغییر واحد پولی، همچنان قیمت درج شده را به تومان درنظر بگیرند که منجر به خطا می‌شود. یک راه حل آن است که این واحد پولی را در صفحات محصول به صورت ریال (IRR) به کار برده ولی با کد کدهای جاوا و کلاس‌های CSS آن را به واحد تومان تغییر در صفحات محصول و آرشیو تغییر دهید. یا راهکار دیگر، استفاده از واحد پولی تومان (IRT) در فروشگاه و تغییر دستی کدهای اسکیما و ویرایش آن برمبنای واحد ریال است.

خطای Missing or invalid GTIN (Global Trade Item Number)

این اخطار زمانی ایجاد می‌شود که مقدار GTIN تعریف نشده یا مقدار آن نامعتبر (از نظر فرمت یا از نظر اینکه عدد نیست و checksum نامعتبری دارد) درنظر گرفته شده است. GTINها شناسه‌های خاص برای محصولات شما هستند که با استاندارد تجارت جهانی تعریف می‌شوند. از آنجایی که این خطا مرتبط با ویژگی اختیاری برای داده‌های ساختاریافته Product است، اصلاح آن ضروری نیست. رعایت این موضوع برای Merchant Listings مهم می‌باشد. شما باید برای محصولات خود از GTINهای اعلام شده توسط کارخانه یا روی بارکد استفاده کنید.

خطای either “offers”, “review” or “aggregaterating” should be specified

آموزش Product snippets سرچ کنسول

 

همانطور که در ضمن محتوا راجع به این خطا صحبت کردیم، زمانی که یکی از ویژگی‌های offer، Review یا Aggregaterating (به ترتیب پیشنهاد، نظر یا امتیاز کلی محصول) تعریف نشوند، این خطا (نه هشدار) ظاهر می‌شود که باید رفع شود. یک راه حل آسان و مهم برای رفع این مشکل، درج نظرات و نقد و بررسی از سوی مشتریان و ثبت امتیاز به محصول است.

سایر خطاهای Missing

در آموزش Product snippets سرچ کنسول، بسیاری از ارورها و هشدارها مربوط به خطای Missing می‌شود که ناشی از جا افتادن برخی ویژگی‌ها و عدم تعریف صحیح آنها است. در این خصوص به برخی از این موارد می‌پردازیم که عبارتند از:

ارورتوضیحات
Missing field “review”زمانی که مروری یا بررسی روی محصول وجود نداشته باشد.
Missing field “aggregateRating”زمانی که یک رتبه بندی کلی برای محصول وجود نداشته باشد.
Missing field “brand”زمانی که برند مرتبط با محصول مشخص نشده باشد.
Missing field “priceValidUntil”زمانی که تاریخ دقیق اعتبار قیمت شما تعریف نشده باشد.
Missing field “availability”باید وضعیت “موجود بودن” محصول، “ناموجود بودن” یا “در حال سفارش” بودن محصول را تعیین کنید.
Missing field “offers”زمانی رخ می‌دهد که پیشنهاد یا حقوق خاصی روی محصول تعریف نکرده باشید.
Missing field “url”زمانی که URL محصول ارائه نشده است.
Missing field “offerCount”زمانی که تعداد پیشنهادات برای محصول اتفاق نیفتاده باشد.

خطای Invalid availability

زمانی که مقداری را برای ویژگی Availability تعریف نکرده باشید و به طور کامل از آن صرفه نظر کرده باشید، این خطا رخ می‌دهد.

خطای Invalid offer

زمانی که برای ویژگی Offer، مقادیری غیر از آنچه گوگل تعریف کرده است را درج کنید، با این ارور مواجه می‌شوید. این نکته در آموزش Product snippets سرچ کنسول بسیار مهم است که بدانید مقادیر وارد شده باید مورد قبول گوگل و تعریف شده باشند. مقادیری که گوگل برای این مشخصه درنظر گرفته است عبارتند از:

مقادیر الزامیمقادیر اختیاری
price  یا  priceSpecification.priceAvailability
priceCurrency  یا  priceSpecification.priceCurrency
priceValidUntil

خطای Duplicate content

Duplicate content ارور سرچ کنسول

 

اگر در سایت خود دارای صفحاتی با محتواهای تکراری یا مشابه هستید، می‌توان این ارور را مشاهده کرد. این ارور را می‌توان با روش‌های مختلفی برطرف کرد که عبارتند از: کنونیکال تگ، اطمینان از کراول و ثبت دامنه واحد و مدنظر شما در سرچ کنسول، آپدیت Robots.txt و جلوگیری از خزش صفحات تکراری، ریدایرکت کردن صفحات یا اصلاح محتوای آنها.

این ارور برای فروشگاه‌هایی که محصولات مشابهی را ارائه می‌کنند ممکن است مشاهده شود. به همین خاطر توصیه ما آن است که از روش اصلاح و تولید محتوای متفاوت و خاص آن محصول استفاده کنید.

با وبلاگ SEOEDU برای آموزش Product snippets سرچ کنسول همراه باشید تا راه‌های اضافه کردن  قطعات غنی که در امتداد لینک‌های صفحه SERP نمایش داده می‌شوند را به شما آموزش دهیم. به عنوان مثال می‌توانید مقالات آموزش Sitelinks searchbox و آموزش FAQ در سرچ کنسول را در ادامه بلاگ سایت ما مشاهده کنید.

منبع : seoedu.ir
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *